دانستن دلیل یا علت جلو نرفتن تایمر لباسشویی به دلیل اینکه با جان شما در ارتباط است بسیار اهمیت دارد. ما قصد داریم کلیه دلایل و علل جلو نرفتن تایمر لباسشویی از طریق این مقاله با شما به اشتراک بگذاریم تا از وقوع حادثه احتمالی پیشگیری نماییم. چنانچه شما انسان دست به آچاری باشید می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی مشکل دستگاه را شناسایی نموده و اقدام به رفع ایراد آن نمایید. همچنین در صورتی که شما تمایل نداشته باشید شخصا اقدام به سرویس دستگاه نمایید، با رویت این مقاله مسلما دانش لازم در ارتباط با نظارت بر عملکرد سرویسکار را به دست خواهید آورد.
7 علت جلو نرفتن تایمر لباسشویی در یک نگاه :
جلو نرفتن تایمر ماشین لباسشویی می تواند ناشی از :
- ایراد در میکروسوئیچ درب
- مشکل در موتور تایمر
- خرابی دستگیره برنامه شستشو
- ایراد کنترل کننده سطح آب
- مشکل در سنسور المنت یا ترموستات
- ایراد در موتور یا قطعات داخلی آن
- مسدود بودن مسیر تخلیه یا خرابی پمپ
میکروسوئیچ درب ایراد دارد
اولین دلیل جلو نرفتن تایمر لباسشویی که باید آن را بررسی کرد خراب شدن میکروسوئیچ درب است. برای این که ماشین لباسشویی شروع به فعالیت نماید نیاز است که درب آن به صورت کامل بسته شده باشد. اطمینان از بسته شدن درب در ماشین لباسشویی توسط پالس هایی که میکروسوئیچ صادر می نماید، امکانپذیر است. بنابراین اگر برق در دستگاه جریان دارد و شما از بسته شدن کامل درب اطمینان دارید اما دستگاه مخالف نظر شما عمل می کند، احتمالا نیاز است که میکروسوئیچ را تعویض نمایید تا مشکل برطرف شود.
در صورتی که میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی ایراد دارد، ممکن است تایمر عملکرد ماشین لباسشویی نیز تحت تأثیر قرار گیرد. زیرا تایمر برای آغاز یک دوره شستشو نیاز به دریافت سیگنال مناسب از میکروسوئیچ درب دارد تا بتواند فرآیند را شروع کند. در صورت عدم تشخیص کامل بسته بودن درب توسط میکروسوئیچ، ماشین ممکن است اصلاح نکردن درب را به عنوان یک مشکل تشخیص دهد و عملکرد را متوقف یا به تعویق بیاندازد.
برای تعمیر یا تعویض میکروسوئیچ درب، ابتدا باید از قطع برق دستگاه اطمینان حاصل کرده و سپس به دسترسی به محل نصب میکروسوئیچ بپردازید. معمولاً میکروسوئیچ درب در نزدیکی لژه درب ماشین لباسشویی قرار دارد و میتوان با باز کردن کمی پوششها یا پنلهای جانبی دسترسی به آن را فراهم کرد. پس از دسترسی، میکروسوئیچ قابل تعویض است و میتوان با توجه به نوع دستگاه و نوع میکروسوئیچ استفاده شده، مدل جدیدی را جایگزین کرد.
پس از نصب میکروسوئیچ جدید، پیش از برق دادن به دستگاه، اطمینان حاصل کنید که همه قطعات به درستی جایگذاری شدهاند و درب به طور کامل بسته شده است. سپس دستگاه را به برق وصل کنید و عملکرد آن را برای اطمینان از درستی عملکرد مجدداً تست کنید. اگر باز هم مشکلاتی پیش آمد، نیاز به بررسی دیگر عوامل مانند تایمر یا سیمهای اتصال میباشد.
موتور تایمر مشکل دارد
شاید علت جلو نرفتن تایمر لباسشویی، مشکل در موتور تایمر دستگاه باشد. موتور تایمر در ماشین لباسشویی برای کنترل اغلب مراحل چرخه شستشو و جلو راندن تایمر مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه از مجموعه ای از سیم ها و اتصالات الکتریکی تشکیل شده که توسط یک گردان بادامکی سبب جلو رفتن تایمر دستگاه می شوند یک نقص کوچک در هر یک از موارد یاد شده می تواند از جلو رفتن تایمر ممانعت به عمل آورد.
در صورتی که موتور تایمر دستگاه مشکل داشته باشد، ممکن است تایمر قادر به انجام درست و به موقع مراحل چرخه شستشو نباشد. موتور تایمر مسئول حرکت دادن تایمر در طول مراحل مختلف شستشو میباشد، که شامل اجرای دورههای شستشو، مراحل آبکشی و خشک کردن میشود. اگر موتور تایمر به درستی کار نکند، تایمر ممکن است در جای خود نمانده و یا در مراحل مختلف چرخه نتواند به موقع جلو برود.
برای تشخیص مشکل در موتور تایمر، نیاز به بررسی اتصالات الکتریکی، سیمها، و عملکرد موتور دارید. ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که همه اتصالات الکتریکی به درستی متصل شدهاند و هیچ یک از آنها قطع نشده است. سپس میتوانید با استفاده از ابزارهایی مانند مولتیمتر، عملکرد موتور تایمر را بررسی کنید تا از کارکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
اگر موتور تایمر باید تعویض شود، بهتر است از قبل با مدل و نوع دستگاه خود آشنا شوید و مطمئن شوید که موتور جدید دقیقاً با موتور قدیمی همخوانی دارد. پس از تعویض، دستگاه را تست کرده و مطمئن شوید که تایمر به درستی در طول تمام مراحل چرخه شستشو حرکت میکند و هیچ اختلالی وجود ندارد.
دستگیره برنامه شستشو خراب شده است
یکی دیگر از دلایل جلو نرفتن تایمر لباسشویی بروز مشکل در دستگیره برنامه دستگاه می باشد. دستگیره به طور مستقیم به تایمر متصل می شود و تاثیر مستقیمی بر حرکت تایمر دارد. با حرکت دادن دستگیره برنامه، می توان انتخاب کرد که کدام چرخه در طول فرآیند شستشو اجرا شود. جنس این دستگیره معمولا از پلاستیک است و با یک گیره فلزی که در آنجا قرار دارد به شفت تایمر متصل می شود. این دستگیره به دلیل استفاده روزمره از دستگاه در معرض ساییدگی قرار دارد و ممکن است به دلیل این سایش اتصال آن به تایمر دچار مشکل شود. برای حل این ایراد باید دستگیره به طور کامل عوض کنید.
برای تعویض دستگیره برنامه شستشو در دستگاه لباسشویی، ابتدا باید دستگاه را از برق جدا کرده و اطمینان حاصل کنید که هیچ قدرتی به دستگاه وارد نمیشود. سپس باید به دسترسی به دستگیره بپردازید که معمولاً در بخش کنترلها و دکمههای دستگاه قرار دارد.
باز کردن پنل یا قسمت محافظ دستگیره (که ممکن است با دستگیرههای پلاستیکی یا بستههای جلویی لباسشویی متصل شده باشد) به شما امکان میدهد تا به دستگیره فعلی دسترسی پیدا کنید. با گشودن اتصالات مکانیکی و الکتریکی، میتوانید دستگیره فعلی را از شفت تایمر جدا کنید.
قبل از نصب دستگیره جدید، مطمئن شوید که دستگیره جدید با دستگیره قدیمی همخوانی دارد و به درستی متصل میشود. سپس دستگیره جدید را به شفت تایمر متصل کرده و اتصالات مکانیکی و الکتریکی را باز کنید.
پس از نصب دستگیره جدید، پنل یا قسمت محافظ را دوباره بسته و دستگاه را به برق وصل کنید. حال میتوانید دستگاه را تست کنید تا مطمئن شوید که دستگیره برنامه به درستی کار میکند و تایمر به درستی حرکت میکند در طول تمام چرخههای شستشو.
کنترل کننده سطح آب خراب شده است
نا اینجا به تعدادی از علل کار نکردن تایمر لباسشویی اشاره داشتیم در ادامه نوبت به مشکلات مرتبط با خرابی هیدروستات می رسد. هنگامی که لباسشویی آبگیری می کند اما تایمر جلو نمی رود، مشکل می تواند از این قطعه باشد. زیرا هیدروستات در لباسشویی برای کنترل باز و بسته کردن شیر ورودی آب در دستگاه تعبیه شده و هنگامی که سطح آب در ماشین لباسشویی به میزان مناسبی می رسد فرمان جریان یافتن برق موتور را صادر می کند.
اگر کنترل کننده سطح آب یا هیدروستات در لباسشویی خراب شده باشد، ممکن است عملکرد تایمر دچار مشکل شود و نتواند به درستی جلو برود. هیدروستات در واقع یک سنسور است که وظیفهی کنترل و مانیتور کردن سطح آب در دستگاه را دارد. هنگامی که سطح آب به حد مناسبی میرسد، هیدروستات به تایمر اعلام میکند که میتواند باز و بسته کردن شیر ورودی آب را کنترل کند.
برای تعمیر یا تعویض هیدروستات، ابتدا باید دستگاه را از برق جدا کنید تا از هرگونه خطر الکتریکی جلوگیری کنید. سپس محل نصب هیدروستات را پیدا کنید، که معمولاً در نزدیکی محفظه یا شاسی دستگاه واقع شده است. با باز کردن پوشش یا پنل مربوطه، به دسترسی به هیدروستات بپردازید.
پس از دسترسی به هیدروستات، باید اتصالات الکتریکی و مکانیکی را باز کنید و هیدروستات قدیمی را از شاسی یا دستگاه جدا کنید. سپس هیدروستات جدید را به جایگاه قبلی نصب کنید و اتصالات را مجدداً ببندید.
پس از نصب هیدروستات جدید، پنل یا پوشش را دوباره ببندید و دستگاه را به برق وصل کنید. سپس مطمئن شوید که هیدروستات به درستی کار میکند و سطح آب را به درستی کنترل میکند. این اقدام به تضمین این کمک می کند
سنسور المنت یا ترموستات ایراد دارد
ممکن است دلیل جلو نرفتن تایمر لباسشویی، مشکل در سنسور المنت ترموستات باشد. سنسور المنت در لباسشویی های امروزی و ترموستات در لباسشویی های قدیمی کار تشخیص دمای آب در دستگاه را برعهده دارند. پس از اتمام فرآیند آبگیری سنسور المنت به برد الکترونیکی و ترموستات به تایمر مکانیکی دمای آب را گزارش می دهند. بنابراین تایمر یا برد دستور فعالیت المنت در راستای گرم کردن آب لباسشویی را صادر کرده و پس از رسیدن آب به دمای مشخص شده دستور از مدار خارج شدن المنت را صادر می نمایند. اگر این دو قطعه وظیفه خود را به درستی انجام ندهند، آب گرم نمی شود و در نتیجه تایمر گیر کرده و جلو نمی رود.
برای تعیین اینکه آیا سنسور المنت یا ترموستات مشکل دارند یا خیر، ابتدا باید دستگاه را از برق جدا کنید تا از هرگونه خطر الکتریکی جلوگیری کنید. سپس باید به دسترسی به سنسور المنت یا ترموستات بپردازید که معمولاً در نزدیکی برد الکترونیکی یا تایمر دستگاه قرار دارند.
برای سنسور المنت، باید اتصالات الکتریکی آن را بررسی کنید و از مولتیمتر استفاده کرده وضعیت عملکرد آن را اندازهگیری کنید. سنسور باید به درستی دمای آب را اندازه گیری کرده و اطلاعات لازم را به برد الکترونیکی ارسال کند تا تایمر بتواند فرآیند شستشو را آغاز کند.
در مورد ترموستات، باید از مولتیمتر استفاده کرده وضعیت عملکرد آن را بررسی کنید. ترموستات مسئول تنظیم و کنترل دمای آب در دستگاه است و باید از زمانی که آب به دمای مشخصی میرسد، دستور خارج شدن از مدار المنت را صادر کند تا از گرم شدن زیاد آب جلوگیری شود.
اگر سنسور المنت یا ترموستات با مشکل مواجه شدند، باید آنها را با نوع مشابه و مناسب جایگزین کنید. پس از نصب قطعه جدید، دستگاه را به برق وصل کرده و عملکرد آن را تست کنید تا از درستی عملکرد سنسور یا ترموستات و تایمر در طول مراحل چرخه شستشو مطمئن شوید. این اقدام میتواند به حل مشکل جلو نرفتن تایمر کمک کند و دستگاه را به عملکرد نرمال بازگرداند.
موتور یا قطعات داخلی آن آسیب دیده اند
آسیب دیدن موتور و سایر اتصالات مرتبط یک علت جلو نرفتن تایمر لباسشویی به حساب می آید. از نشانه های خرابی موتور ماشین لباسشویی می توان به نمایش ارور بروی صفحه نمایشگر و یا جلو نرفتن تایمر دستگاه اشاره داشت. قطعات خازن، تاکو، ذغال، برد الکترونیکی و موتور اینورتر وظیفه راه اندازی موتور در ماشین لباسشویی را برعهده دارند که بروز اشکال در هر یک از آنها می تواند موجب عدم فعالیت موتور و نچرخیدن دیگ شود.
در صورتی که موتور یا قطعات داخلی ماشین لباسشویی آسیب دیده باشند، میتواند باعث عدم فعالیت یا ناکارآمدی تایمر شود. اگر موتور دچار آسیب شده باشد، این مشکل معمولاً با ارورهای نمایش داده شده روی صفحه نمایشگر مشخص میشود، مانند پیغامهایی که به عدم توانایی دستگاه در آغاز چرخه اشاره دارند یا تایمر کار نمیکند.
قطعاتی مانند خازن، تاکو، ذغال، برد الکترونیکی و موتور اینورتر مواردی هستند که به طور مستقیم به راهاندازی موتور و کنترل سرعت و عملکرد آن در دستگاه لباسشویی مربوط میشوند. خرابی یکی از این قطعات میتواند باعث عدم چرخش موتور، ناکارآمدی در گرفتن دستور از تایمر، یا ایجاد نویزهای غیرمعمول شود که موجب مشکل در عملکرد کلی دستگاه میشود.
برای تشخیص و تعمیر این مشکلات، نیاز به بررسی دقیق هر یک از این قطعات و اتصالات آنها دارید. برای مثال، بررسی خازنها برای اطمینان از سلامت آنها، بررسی تاکو برای اطمینان از دریافت اطلاعات درست در مورد سرعت موتور، یا بررسی ذغالها و موتور اینورتر برای اطمینان از عملکرد صحیح آنها لازم است.
پس از شناسایی قطعه دچار آسیب، باید آن را با قطعه جدید و مناسب جایگزین کرده و سپس دستگاه را تست کنید. این کار میتواند به حل مشکل جلو نرفتن تایمر کمک کرده و عملکرد دستگاه را به حالت عادی بازگرداند.
مسیر تخلیه مسدود شده و یا پمپ خراب شده است
یکی دیگر از دلایل جلو نرفتن تایمر لباسشویی، مشکل مسدود بودن مسیر تخلیه یا خرابی پمپ می باشد. اگر پمپ تخلیه دچار ایراد شود و یا مسیر تخلیه آب دچار گرفتگی شود چندان دور از تصور نیست که تایمر ماشین لباسشویی جلو نرود. برای رفع این مشکل توصیه می شود شیلنگ خروجی، فیلتر، پروانه های پمپ تخلیه و فاضلاب با دقت وارسی شوند و در صورت تشخیص علت مسدودی، فورا اقدام به رفع آن نمایید.
اگر مسیر تخلیه مسدود شده یا پمپ خراب شده باشد، ممکن است این مشکل باعث عدم حرکت به درستی تایمر در ماشین لباسشویی شود. پمپ تخلیه در ماشین لباسشویی مسئول خروج آب پس از پایان هر چرخه شستشو است. اگر پمپ خراب شده یا مسیر تخلیه مسدود شده باشد، آب به درستی از دستگاه خارج نمیشود و این میتواند باعث ایجاد مشکلاتی برای تایمر شود.
برای تشخیص مشکل، ابتدا باید دستگاه را از برق جدا کنید و سپس به دسترسی به پمپ تخلیه و مسیر تخلیه آب بپردازید. بررسی شیلنگ خروجی برای اطمینان از عدم وجود گرفتگی یا تنگی و بررسی فیلتر پمپ برای اطمینان از سلامت آن میتواند اولین گام باشد. همچنین بررسی پروانههای پمپ تخلیه برای اطمینان از عملکرد صحیح آن نیز ضروری است.
اگر مشکل مسدودی یا خرابی در پمپ تخلیه یا مسیر تخلیه آب تشخیص داده شد، باید فوراً به رفع این مشکل پرداخته شود. پاکسازی شیلنگ، تعویض فیلتر، یا تعمیر یا تعویض پمپ تخلیه میتواند موجب حل مشکلات و بازگرداندن عملکرد طبیعی تایمر شود. پس از انجام تعمیرات، دستگاه را مجدداً به برق وصل کرده و عملکرد آن را تست کنید تا از حل کامل مشکل و بازگشت به عملکرد نرمال مطمئن شوید.
برطرف کردن علت جلو نرفتن تایمر لباسشویی :
در صورتی که با این مشکل در ماشین لباسشویی تان مواجه شده باشید احتمالا مقالات بسیاری در ارتباط با علل کار نکردن تایمر ماشین لباسشویی را در سطح وب مطالعه کرده اید که این مقاله نیز یکی از آنها به شمار می رود. به شما دوستان عزیز پیشنهاد می شود چنانچه با مطالعه مقالات فوق کماکان دلیل جلو نرفتن تایمر لباسشویی خود را پیدا نکرده اید، می توانید از طریق تماس تلفنی با شمار 2900 8886 021 از مشاوره های فنی دنیا سرویس مرکز تعمیر ماشین لباسشویی در تهران به رایگان بهره مند شوید و یا درخواست اعزام سرویسکار به محل جهت عیب یابی و سرویس ماشین لباسشویی تان در راستای برطرف کردن مشکل جلو نرفتن تایمر لباسشویی نمایید. تعمیرکاران ما در کوتاهترین زمان ممکن به محل شما اعزام خواهند شد و ایراد دستگاه شما را رفع خواهند نمود.